2020/03/30

, , , , , , ,

Elle Kennedy: The ​Score – A pont (Off-Campus 3.)

Az Off -Campus sorozat harmadik részében Deant és Alliet ismerhetjük meg, akikkel találkozhattunk már korábban – igaz csak érintőlegesen - az előző részekben. Dean jóképű, gazdag, egy igazi csajozógép, akinek az életét a lányokon, a bulikon és a sporton kívül semmi más nem teszi ki. Allie-t pedig Hannah legjobb barátnőjeként láthattuk már korábban, aki most épp egy nehéz szakításon van túl. Allie hogy elkerülje az exével való kínos találkozást, Hannah javaslatára egy éjszakát a hokis fiúk házában tölt, ahol csak Dean van épp otthon. Mivel tisztában van Dean hírnevével így nem foglalkozik vele, meg amúgy sem híve az egyéjszakás kalandoknak, de Dean olyan kitartóan ostromolja, hogy pár pohár pia után bizony minden gátlás felszabadul. 

A sorozat eddig olvasott részei közül talán Dean és Allie volt az, akik szexuálisan szerintem a legjobban vonzották egymást, annak ellenére, hogy a természetük és a párkapcsolatról alkotott véleményük totál különbözött egymástól. Hogy miben? - már mondom is.

Dean a suli legnépszerűbb pasija volt, naponta váltogatta a partnereit. Abszolút nem voltak erkölcsi dilemmái a szexuális életével kapcsolatban. Mindegy volt neki, hogy kivel, mikor és hogyan szexel, a lényeg, hogy szexeljen, lehetőleg minél többet és minél változatosabb partnerrel vagy akár több partnerrel együtt. Míg Allie amolyan tipikus fészekrakó típus volt. Szerette az állandóságot és ha volt mellette valaki, akire támaszkodhatott és számíthatott. Ezért is volt lelkileg totál kiakadva, amikor lefeküdt Deannel. Rettenetesen szégyellte magát miatta és erős lelkiismeret-furdalása volt, mivelhogy az alkalmi szex, abszolút nem az ő asztala. Ráadásul csak most lépett ki egy hosszú távú kapcsolatból és még nem állt készen egy másikra. De ha készen is állt volna, akkor sem egy ilyen szexmániás pasival, mint Dean.
A hollandok a lányokra helyezték a hangsúlyt :)
Persze nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy ezek ketten a könyv végére szépen egymásba gabalyodnak. Fokozatosan ismerik meg egymást és válnak egyre fontosabbá a másik számára. Ami furcsa volt, hogy mindenféle nagyobb dráma és félreértés nélkül sikerült rájönniük, hogy hogyan is működhetne zökkenőmentesen a kapcsolatuk. Szóval maga a történet nem volt túl bonyolult, semmiféle csavar vagy bonyodalom nem tarkította, melynek köszönhetően már-már fájdalmasan egyszerűnek éreztem az egészet. Gondolom ezért is tett bele Kennedy az előző részektől eltérően jóval több szexjelnetet, hogy az olvasó nehogy bealudjon, na meg persze valamivel csak ki kellett tölteni az üresen tátongó oldalakat. Mindenesetre nem mondom, hogy nem élveztem a könyv olvasását, mert az író stílusa és humora most is  levett a lábamról, és igazából ismét jól szórakoztam, de számomra ez a kötet csakis, és tényleg csakis a szexről szólt, és nekem egy romantikus könyvben soha nem ezen van a legfőbb hangsúly. (Csak halkan súgom, hogy ennyi erővel egy igényes pornót is nézhettem volna, akkor is hasonló élményben lett volna részem, mint most.) 

A könyvben nem sok emlékezetes pillanat volt számomra, szám szerint pontosan kettő. Az egyik, amikor Dean energikus húga szinte berobban a történetbe, a másik pedig amikor Allie félreértésből leüti Deant – ó, hogy én milyen jót szórakoztam és nevettem ezeken a jelenteken. Na és persze most is nagyra értékeltem, hogy a főszereplők mellett a korábbi részek szereplőivel is sokat találkozhattunk.

Szóval összességében kissé csalódott vagyok, mert míg a sorozat első része óriási kedvenc volt anno, és a másodikon is szintén jól szórakoztam és szívesen olvastam, addig ez a kötet egyáltalán nem rántott magába. Persze nem tagadom, jól esett ebben a zaklatott és vészterhes időszakban egy ilyen könyvet olvasni, mert humoros volt, meg fiatalos, meg könnyed meg minden, de attól félek, hogy az Off-Campus sorozat számomra mostanra szép lassan kezdi elveszíteni varázsát.



1. The Deal - Az üzlet ~ Hannah Wells & Garett Graham 
2. The Mistake - A baklövésGrace Ivers & John Logan 
3. The Score - A Pont ~ Allie Hayes & Dean Di Laurentis 
4. The Goal - A cél ~ Sabrina James & John Tucker 

Kiadó: Könyvmolyképző
Sorozat: Off-Campus
Eredeti Cím: The Score
Fordította:Barthó Eszter
Oldalszám: 416

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése