2020/01/29

, , , , , , ,

C. L. Stone: Találkozások (Az Akadémia 1.)

Na, hát ez egy rém különös könyv volt számomra. Nem is tudom, hogy mennyire vegyem komolyan.

Adva van egy fiatal lány Sang, akinek borzalmas családja van. Az anyja betegesen félti mindenkitől, mert mindenkiben gyilkost, szatírt, molesztálót és szörnyeteget lát. A legszívesebben még iskolába sem engedné el a lányát, ettől függetlenül Sang érdekes mód egész nap úgy mászkálhat ki-be a házban, hogy az anyjának fogalma sincs róla, hogy hol van és kivel, vagy hogy éppen mit csinál, az erdőben való hosszas bóklászásokról már nem is beszélve. Szóval nekem már itt kicsit sántított a dolog... no mindegy, lapozzunk.
Sangnek egy idő után persze elege lesz ebből, és hogy a világ szörnyűségeiről maga is meggyőződhessen, úgy dönt, hogy elszökik otthonról. Ám kis kalandja már a legelején kudarcba fullad, amikor véletlenül egy nagyon kedves és jóképű fiúba, Kotába botlik, akin keresztül aztán az elkövetkező napokban még hat, ugyancsak ugyanolyan baromi helyes és szexi, rendkívül segítőkész és önzetlen, ráadásul még nagyon okos – igen, igen, itt már  nálam is ezerrel villogott a piros alarm lámpa – fiúval ismerkedik meg, akik aztán se perc alatt maguk közé fogadják, és mint egy kis ölebet úgy tutujgatják, vigyáznak rá, szeretgetik és simogatják.

Igen ám, de a fiúk nem teljesen őszinték vele, mert van egy titkuk. 
Bevallom, én arra gondoltam, hogy ennek az egésznek lesz valami paranormális oldala, és hogy a fiúk valami alakváltó klán tagjai lehetnek (ha-ha-ha, most már én is csak röhögök ezen, de azért remélem, hogy a későbbiekben nem lesz mégis pofára esés), ami magyarázat lett volna tökéletességükre, erős védelmező és állandó fizikai kontaktust kereső ösztöneikre. Na de ez nem valószínű, mivel állítólag egy rejtélyes Akadémiáról jöttek, amire felesküdtek és amiről egyelőre még semmit nem lehet tudni azon kívül, hogy valami megmagyarázhatatlan misztikus dolog lengi körül.

Na kérem szépen, ez lenne a történet rövidített változata, amiből szerintem ennyi is bőven elég ahhoz, hogy lássuk, mennyire a valóságtól elrugaszkodott történetről és szereplőkről – a párbeszédekről már nem is beszélve - van szó. Hét szexi - plusz a könyv végén beúszó szintén két modell kaliberű tanárral együtt már kilenc! - pasi, aki mindegyike, ismétlem mindegyike, ahogy meglátja a szociálisan kész csődtömeg Sanget, rögtön rákattan és viszont.
Nem tagadom, nekem ezt bizony egy kicsit emésztgetnem kellett, mert elég nehezen vette be a gyomrom. Folyton magyarázatot kerestem a miértekre, mely miatt még az az őrült gondolat is megfordult a fejemben - még jóval az alakváltós ötlet előtt -, hogy lehet, hogy ez a történet egy elvarázsolt városkában játszódik, ahol Sangen kívül egyetlen lány sem található és ezért rajong érte minden fiú… de persze ez sem jött be. Mindenesetre kissé nehezen tudtam elfogadni azt a mindent elsöprő lelkesedést és figyelmet, amit a srácok Sang irányába mutattak. Irtó fura volt, hogy rögtön a védelmükbe vették, hogy gondoskodtak róla és magukkal vitték mindenhova. Hogy vettek neki ezt-azt, sőt volt, aki még a haját is megmosta és megfésülte…. WTF?... Most komolyan. Mi a franc bajuk van ezeknek a srácoknak? 

A könyv egyébként elég rövid, bő 200 oldal, amit szinte egy nap alatt ki lehet olvasni. Több helyen is olvastam, hogy ez a kötet csak egy amolyan felvezető könyvecske, hiszen sok minden nem történik benne, csak a szereplőket ismerhetjük meg. Akik közül – és itt most természetesen a fiúkra gondolok – nem is tudtam kedvencet választani, mert olyan sokan voltak, hogy a fene sem tudott eligazodni közöttük. Sang karaktere pedig annyira szánalmas és szerencsétlen volt, hogy ahh… ne is beszéljünk tóla.

DE…

… mert mindig van valahol egy de. Hiába morogtam és puffogtam magamban folyamatosan olvasás közben, és hiába éreztem az összes szereplőt és magát a sztorit is teljességgel hihetetlennek, abszurdnak és óóó, igen, szemtelenül rózsaszínnek, mégis volt benne valami, ami elszórakoztatott és ami miatt az első betűtől az utolsóig nagyon élveztem. Szóval nem igazán tudom hova tenni ezt az egészet, de úgy érzem, hogy  az annyira rossz, hogy az már jó kategóriát teljes mértékben kimeríti. Egy igazi gyöngyszem a guilty pleasure könyvek palettáján. Számomra legalábbis. 


Ui.: A sorozat egyébként hihetetlen, de már a 20. résznél jár. Bízom benne, hogy a kiadó nálunk is folytatni fogja, mert rengeteg olyan kérdésem van, amire remélhetőleg a további kötetek fognak majd választ adni. 
Csak hogy legyen miből mazsolázni.
Kiadó: L&L
Eredeti cím: Introductions
Sorozat: The Ghost Bird
Fordította: Iváncsics Irma
Oldalszám: 240

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése