2019/03/15

, , , , , , ,

Lorraine Heath: Botrány ​és szenvedély (Botrány és szenvedély 1.)

Lorraine Heath A havishami ördögfiókák romantikus trilógiája a tavalyi év egyik nagy meglepetése volt számomra. Mindhárom részt szerettem, de a legjobban mégiscsak az első állt legközelebb a szívemhez, ami a mai napig nagy kedvencem, minden hibája ellenére. Amikor megtudtam, hogy újabb sorozat jelenik meg az írónőtől, nem sokat kellett gondolkodnom, hogy belevágjak-e a vagy sem. Ahogy lehetőség adódott, már elő is rendeltem.

Mick Trewlove-ról már a születése pillanatában lemondtak a szülei, és egy nyomorúságos körülmények között élő asszony gondjaira bízták. Ám annak ellenére, hogy szegénységben nőtt fel, mégis sikeres üzletember vált belőle. Mick hosszú évek óta tervezi bosszúját az apja, Hedley hercege ellen, aki annak idején eldobta őt magától, és továbbra sem hajlandó elismerni fiaként. Úgy véli, nincs más választása, mint tönkretenni a herceg törvényes örökösét: kihasználni annak beteges játékszenvedélyét, és elcsábítani tőle menyasszonyát, aki nem más, mint a korán árvaságra jutó Lady Aslyn Hastings, akit szülei halála után a hercegi pár fogadott magához, és nevelt gyerekkora óta. És most, hogy eladósorba került, mindenki számára egyértelművé vált, hogy csakis ő lehet majd Hedley törvényes örökösének  jövendőbeli párja, amiben Aslyn is szilárdan hitt, egészen addig, míg nem találkozott Mick Trewlove-al.


A történet tulajdonképpen a két főszereplő, Aslyn és Mick szenvedélyes kapcsolatáról szól, melynek kulcsszavai: szerelem, gyűlölet és bosszú. Mick évek óta tervezi, hogy bosszút áll apján, amit őszintén szólva nem tudok bűnként felróni számára, ellentétben azzal, hogy tervével két ártatlan ember (Aslyn és Kipwick) életét is egy csapásra tönkre kívánta tenni. Amikor Mick először találkozik Aslynnel úgy gondolja, hogy minden a tervei szerint halad: a nőt könnyedén elcsábítja, Hedley fiát pedig adósságokba keveri, hogy később zsarolással vegye rá apját, hogy ismerje el őt törvényes fiaként. Ám ahogy egyre jobban megismeri Aslynt, a fizikai vonzódáson túl mély érzelmi kapcsolat alakul ki közöttük, mely románc kialakulásának folyamatát én rendkívül élveztem, annál is inkább, mivel ezek az érzések nem csak Aslynt, hanem Micket egyre bizonytalanabbá tették.

Tetszett, ahogy Aslyn szép lassan jött rá arra, hogy nem Kipwick az a férfi, aki a szívét úgy istenigazán megdobogtatja, hanem Mick. Aki bár makacsságának és kitartásának hála nagy vagyont és hírnevet szerzett magának, magabiztos és erős férfias kisugárzása pedig bármely nő térdét képes volt megremegtetni, kétes származása miatt mégis csak egy fattyúnak, egy számkivetett embernek számított az arisztokrácia szemében, akik ez miatt nem is voltak hajlandók befogadni maguk közé. Pedig Mick mindenképp közéjük akart tartozni, mely célja elérésére érdekében tényleg mindenre képes lett volna - hahó, ne felejtsük el, hogy Aslynen és Kipwicken is simán átgázolt volna. Persze mint ahogyan az lenni szokott, a könyv végére kiderül, hogy Mick nem is olyan gonosz és kegyetlen, mint ahogyan azt gondoltuk. Hiszen hamar megtudtuk róla, hogy azon túl, hogy az anyjával és a testvéreivel hűséges és szeretetteljes kapcsolatot ápol, nagylelkűen és önzetlenül segít azoknak az embereknek, akik London kevésbé virágzó területein élnek, ráadásul még a hozzá hasonló gyerekeket is felkarolja és otthont biztosít számukra. Szóval Mick a szíve mélyén egy igazi jótevő - amit persze soha nem ismerne be magának -, de ugyanakkor egy vérbeli zsivány és csirkefogó is, mely kettősség tette őt igazán izgalmas szereplővé számomra.  
Összességében azt kell mondanom, hogy a Botrány és szenvedély nem okozott csalódást, mert mint mindig, most is gyorsan bevonzott az írónő által korhűen megálmodott világ, és a szereplők érzelemgazdag kapcsolata, ám azt is el kell mondanom, hogy habár kellemesnek találtam Aslyn és Mick egymásra találásának romantikus történetét, közel sem bűvölt el annyira, mint a szerző korábbi művei, arról már nem is beszélve, hogy a történetvezetést is kissé lassúnak és - bahhh, utálom ezt leírni, de - néhol unalmasnak találtam.

Aslyn és Mick kapcsolata bizony nem volt igazán túlkomplikálva, ennél több izgalmat és bonyodalmat is simán el tudtam volna viselni velük kapcsolatban. Ellenben maga a történet és a szereplők közötti szerelmi és rokoni kapcsolat fejlődése rendkívül szívmelengető volt, és a könyv befejeztével is valami megmagyarázhatatlan jóérzés kavargott a szívem körül, úgyhogy mindenképp érdemes volt elolvasnom a regényt, sőt egyértelmű, hogy még a folytatásokra is vevő leszek, hiszen Mick testvéreinek történeteire is roppant kíváncsi vagyok.

A sorozat eddig megjelent részei:

1. Beyond Scandal and Desire Mick Trewlove története
2. When a Duke Loves a Woman ✿ Gillie Trewlove története
3. The Scoundrel in Her Bed  Finn Trewlove története
4. The Duchess in His Bed  AidenTrewlove története



Az írónő másik romantikus sorozata A havishami ördögfiókák, melynek részei:

1. A herceg szeretője ~ Falling Into Bed with a Duke 
2. Mindent egy lapra ~ The Earl Takes All
3.  A vikomt asszonya ~ Viscount and the Vixen


Kiadó: HarperCollins 

Eredeti cím: Beyond Scandal and Desire
Fordította: 
Oldalszám: 400

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése