2021/04/05

, , , , ,

Sarah MacLean: A ​hódítás tíz szabálya - Love By Numbers #2

A sorozat harmadik része annyira tetszett, hogy muszáj volt a másodikat is elolvasnom. Igen, igen, tudom, hogy a kettő előrébb van, mint a három, magam sem értem hogy keverhettem össze a kettőt, de megtörtént, fátylat reá. A lényeg, hogy ez a kötet is nagyon tetszett, nem annyira, mint a harmadik, de nincs okom panaszra, mert tökéletesen kikapcsolt és elszórakoztatott.
 
A második kötet Ralston márki ikeröccséről, Nickről szól, akiről miután egy népszerű női magazin azt írta, hogy a legjobb partinak számító facér férfi Londonban, folyamatosan üldözik a házasodni vágyó fiatal hölgyek. Nick persze egy idő után torkig lesz ezzel és menekülni kényszerül, így amikor Leighton herceg felkéri, hogy keresse meg eltűnt húgát, pont kapóra jön neki a megbízása és rögtön igent mond. A helyzet pikantériája, hogy a lány keresése során épp egy olyan házban köt ki, ami tele van női ruhákba öltözött nőkkel, akik különböző emberrablók és bosszúszomjas férfiak elől rejtőznek. Az egész társaság közepén pedig a ház úrnője, Lady Isabel áll, aki makacsságával, határozottságával és éles nyelvével az elő pillanattól kezdve megbabonázza a férfit.
A helyzetet, amibe Nick keveredett roppant furcsának és szórakoztatónak találtam. Annál is inkább, mivel Nick mindig is vonzódott a bajba jutott nőkhöz. Ők voltak a gyengéi, ami aztán mint kiderült, az élete során több bosszúságot okozott neki, mint örömöt, de erről nem árulhatok el többet, majd meglátjátok. Mindenesetre Isabel pont az ő esete volt, mivel ki sem látszott a problémák alól, amit persze semmi pénzért nem árult volna el senkinek. A Minerva-ház, ahol az öccsét próbálta tisztességesen felnevelni és ahova minden olyan lányt befogadott, akinek menedékre volt szüksége, az évek során olyan lepusztult állapotba került, hogy az szinte már rájuk dőlt. Isabelnek pedig semmi vagyona nem volt arra, hogy felújítsa, és hogy továbbra is fenntartsa a birtokot, amikor egyszer csak megjelenik Nick.

Isabel és Nick első, sőt még a második találkozása is olyan viharosra sikerült, hogy Nicknek minden alkalommal meg kellett mentenie Isabel életét. Visszagondolva, ezek voltak a legszórakoztatóbb jelenetek a történetben. Persze a későbbek során sem volt a szereplők közötti szellemes és csipkelődő párbeszédekből hiány, de Nick megérkezése a Minerva-házba még most is mosolyt csal az arcomra.

"– Bocsássa meg kíváncsiságomat, Lady Isabel, de ön miért javít tetőt?
    A nő előtte ment, a kérdés hallatán hátranézett, majd hosszú szünetet követően így felelt:
    – Mert ereszt.
    Ehhez a nőhöz egy szent türelmére van szükség. Tényleg."

A cselekmény jó ütemben haladt előre, és az írónő stílusa is még mindig nagyon tetszik. A többi részhez hasonlóan most is sok humoros, szenvedélyes és megható pillanatban volt részem, úgyhogy maga a történet végig lekötötte a figyelmemet és elszórakoztatott. A szereplők karakterét elég árnyaltnak találtam, és már az első perctől kezdve lehetett érezni, hogy csak úgy szikrázik közöttük a levegő, ami aztán lassacskán mindent elsöprő szenvedéllyé alakult át. És itt el is jutottunk az erotikus jelenetekig, amiből számomra, mint mindig, most is kissé több volt a kelleténél. Ám igazából mivel ezek a légyottok nem voltak oly sok oldalon keresztül hosszan-hosszan elnyújtva, nincs is okom panaszra, amit azonban Isabelre gondolva már nem mondhatok el. Ajjj de sokszor sikítani tudtam volna ettől a nőtől, annyira nehéz volt rajta kiigazodni. Rendkívül bosszantónak találtam a Nick hűségével kapcsolatos hezitálását, holott a férfi nem egyszer bizonyította, hogy nyugodtan megbízhat benne. Az egyik pillanatban ellökte őt magától és arra kérte, hogy tűnjön el a házából, a másik pillanatban pedig átadta magát neki és olyan bensőséges információkat oszt meg vele, amiket azelőtt senkivel. Szóval nem kis türelem kellett Isabelhez, de Nick szerencsére ebből sem szenvedett hiányt.
 
Ezektől az apró kellemetlenségektől eltekintve A hódítás tíz szabálya kitűnő szórakozást nyújtott számomra, úgyhogy ha egyszerű lazulásra vagy figyelemelterelésre vágytok, vagy egyszerűen csak egy igényesen megírt és nagy adag szenvedéllyel nyakon öntött történelmi romantikust olvasnátok, akkor szívből ajánlom.


Kiadó: Könyvmolyképző
Eredeti cím: Ten Ways to Be Adored When Landing a Lord
Fordította: Hetesy Szilvia
Oldalszám: 444

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése