2019/08/24

,

Könyvek, amiket várok

Úgy érzem elérkezett az idő egy újabb Könyvek, amiket várok poszt megírására. Érdekes egyébként, hogy mostanában sokkal kevesebb könyvet vásárolok, mint régebben. Pedig ha valaki, én aztán tényleg minden hónapban vettem magamnak valamit. Egyszerűen imádtam gondosan kiválogatni és utána járni, hogy honnan lehet a legolcsóbban beszerezni egy-egy nagyon várt újdonságot. De az elmúlt hónapokban valahogy egyik könyvvel sem estem  szerelembe, oly erősbe legalább is semmiképp, hogy úgy érezzem, na, ezt nekem mindenképp meg kell szereznem, mert ha nem... hú, hát akkor tuti rám szakad az ég. Hogy ez pontosan miért van, nem tudom. Lehet, hogy én változtam meg, de az is lehet, hogy a felhozatal nem az én ízlésemnek való mostanság. Mindenesetre tény, hogy ennek köszönhetően - és a család nagy örömére - a könyvvásárlások helyett inkább könyvespolc projektbe kezdtem.

De visszatérve a friss megjelenésekre, összegyűjtöttem néhány olyan újdonságot, ami részemről  érdeklődésre tarthat számot. Elsősorban természetesen romantikus történetekről: történelmi románcokról és vad skótokról van szó, de van közöttük egy 2. világháborús történet, meg egy-két izgalmas thriller, no meg egy kis ifjúsági fantasy is, a történelmi fikcióról már nem is beszélve. Szóval van itt minden, tessék szépen válogatni.

Eoin Dempsey: A ​Fekete-erdő fehér rózsája

A ​második világháború árnyékába két idegen számára a legnagyobb kockázat: megbízni egymásban…
1943 decembere. Hitler hatalomra kerülése előtt a Gerber-család nyári lakja visszhangzott a nevetéstől. Most, hogy mély hótakaró borítja a Fekete-erdőt, a német másként gondolkodó, Franka Gerber egyedül van, és úgy érzi, hogy kilátástalan az élete. A hazájában tomboló a fanatizmus és a brutalitás miatt elvesztette az édesapját valamint az öccsét, így már nincs miért élnie.
Ekkor észrevesz egy eszméletlen pilótát a hóban, aki Luftwaffe-egyenruhát visel, és az ejtőernyője libeg a szélben. Franka nem akarja, hogy a férfi ott haljon meg, így elviszi a családja mindentől távol lévő faházába – annak ellenére, hogy gyűlöli a rezsimet, amit a katona képvisel. De amikor kiderül, hogy nem az, akinek tűnik, Franka versenyfutásba kezd az idővel, hogy felfedje a pilóta valódi személyazonosságát. A gyenge kötelékük nagyon megszilárdul, de roppant veszélyessé is válik. Miközben nyomukban a Gestapo, vajon megbízhatnak-e egymásban annyira, hogy erőiket egyesítve végrehajtsanak egy küldetést – ami pedig nem csak a háború kimenetelét, de az életüket is örökre megváltoztatja?
Várható megjelenés: 2019. október 31.

L. J. Ross: A ​Platánfa Kapujában (Ryan főfelügyelő 2.)

Ryan főfelügyelő már elhinné, hogy sikerült lezárnia a viharos múltját, amikor a nyári napforduló hajnalán előkerülnek egy tíz éve eltűnt fiatal lány maradványai Hadrianus falából a Platánfa Kapujánál, és most Ryan kénytelen összerakni az áldozat múltját.
A szövevényes nyomozásban Ryannek szembe kell nézni a démonaival, és vállalnia kell a halálos fogócskát egy látszólag utolérhetetlen gyilkossal.

Vérontás és talányok hullámvasútján repíti az olvasót az érzelmekkel és humorral fűszerezett krimi Hadrianus falának tövében, a festői northumberlandi tájon.

Jennifer Donnelly: Stepsister ​– Egy sötét mese

„Tengermelletti ősi városban három nővér – hajadon, matróna, ősöreg hölgy – gyertyafénynél térképeket rajzol. Komoram. Tekintetük átható. Szemük szürke. A Párkák. És minden térkép egy emberi élet útja…”

Ez a történet ott kezdődik, ahol Hamupipőke története abbamarad. Főhőse Hamupipőke mostohahúga, Isabelle. Az emberek szépnek tartják Ellát, azaz Hamupipőkét, de Isabelle-t nem. Isabelle félelmet nem ismerő, bátor, erős akaratú lány. Jobban vív, mint a fiúk. Olyan akadályokon ugrat át szeretett lovával, amitől felnőtt férfiak visszariadnak. Mindez azonban nem számít. Ezeket a tulajdonságokat nem értékelik a lányoknál. Mások határozzák meg, mi a szép. És Isabelle nem illik bele a meghatározásba. Meg kell küzdenie azokkal a démonokkal, amik arra késztették, hogy rosszul bánjon Ellával, változtatnia kell saját sorsán és talán át kell értelmeznie a szépség fogalmát.
Várható megjelenés: 2019. október 31.

E. C. Fremantle: Mérgező ​nász

1615 ősze. Óriási botrány rázza meg I. Jakab király udvarát. Az ünnepelt házaspárt, Robert és Frances Carrt a Towerbe vetik. A vád: méregkeverés és gyilkosság. Az áldozat: Robert legjobb barátja. És valakinek meg kell lakolnia a gaztettért. Vajon melyikük a bűnös, melyiküknek több a veszítenivalója, és melyikük mond igazat?
FRANCES
az erőszakos első férje elől menekült Robert karjába, és elhatározta, hogy új életet kezd. Bármi áron…
ROBERT
egy senkiből lett Anglia legnagyobb hatalommal bíró férfija. De a csúcsra vezető úton az ember sok ellenséget szerez magának…
Frances tudja, hogy az igazság ölni képes.
Robert tudja, hogy egy hazugsággal megmenekülhet.
Azt azonban egyikük sem sejti, hogy megmérgezi őket a szerelem…
Várható megjelenés: 2019. szeptember 17.

Julia London: A ​vad skót (A vad skót 1.)

Arran McKenzie első látásra beleszeret a vörös hajú, zöld szemű Margot Armstrongba. A luxusban született és nevelkedett angol nemeskisasszony azonban képtelen beilleszkedni a skót klánfő barbár világába, így pár hónappal az elrendezett esküvő után elhagyja a férjét, és igyekszik mindent elfelejteni – leszámítva azokat a pillanatokat, amelyeket a vad Arran szenvedélyes ölelésében töltött.
Három évvel később azonban kénytelen visszatérni a férjéhez a Skót-felföldre, hogy kiderítse, milyen szerepet játszik a férfi egy Anglia elleni, feltételezett árulásban, mielőtt a gyanú a nő családjára terelődne. Vajon melyikük kerül ki győztesen a kémkedés és a csábítás szövevényes játékából? És sikerül-e túllépniük a félreértéseken és a megbántottságon, hogy beengedjék szívükbe a szerelmet?
Várható megjelenés: 2019. szeptember 2.

Luca Di Fulvio: A ​nő, aki az álmait kergette

Három élet. Két világ. Egy új kezdet.
1913-at írunk. Úgy tűnik, egy Buenos Aires-i út második esélyt ígér három fiatal számára: a szicíliai Rocco felkeltette a maffia haragját, amikor elutasította, hogy életét a szolgálatukba állítsa. Rosetta alig él túl egy nemi erőszakot. Az orosz zsidó Raquel túlélő, akinek legértékesebb kincse a szülei szeretetének emléke. De az Új Világban látszólag leküzdhetetlen akadályok állnak az útjukba…
Várható megjelenés: 2019. november 15.

Rachel Rhys: Halálos ​örökség

Egyetlen ellensége sem volt…, amíg egy örökség révén vagyonhoz nem jutott.
1948, London: Eve Forrester élete megreked egy szerelem nélküli házasságban, és szürke, komor házában tengeti az életét, amikor teljesen váratlanul levelet kap. Egy gazdag idegen rejtélyes örökséget hagyott rá, de csak úgy tudhat meg többet, ha a fényűző francia Riviérára utazik.
Eve itt tudja meg, hogy egy elbűvölő villát kapott, ami a Földközi-tengerre néz, és az élete egy csapásra előkelőbb már nem is lehetne. Ám miközben bekerül a gazdagok és a híresek köreibe, titokzatos úton szerzett vagyona vonzza azokat, akik ebbe nem törődnek bele, és akik szeretnék, ha Eve örökre eltűnne.
E paradicsomban magányosan kell kibogoznia, milyen történet vezetett meglepetésszerű hagyatékához, mielőtt a sorsa nem várt jobbra fordulása a halálát nem okozza…
Várható megjelenés: 2019. november 20.

Karen M. McManus: Ha ​a titok kiderül

Echo Ridge egy amerikai kisváros. Ellery még sosem járt ott, de már mindent hallott róla. Ott tűnt el a nagynénje, amikor még csak 17 éves volt. Öt évvel ezelőtt pedig egy bálkirálynő meggyilkolása tette fel a helyet a térképre. És Ellerynek most oda kell költöznie, ráadásul a nagymamájához, akiről semmit sem tud.
A város kívülről tökéletesnek tűnik, de sok titkot rejteget. És még mielőtt a suli egyáltalán elkezdődhetne, egy rejtélyes valaki fenyegető üzenetet tesz közzé: megígéri, hogy a bál idén is ugyanolyan veszélyes lesz, mint öt évvel ezelőtt. Aztán, mintha csak ennek bizonyítása lenne, még egy lány eltűnik.
Ellery mindent tud a titkokról. Az anyjának is vannak; a nagyanyjának is. És minél több időt tölt Echo Ridge-ben, annál világosabb lesz, hogy mindenki rejteget valamit. És az a helyzet, hogy a titkok veszélyesek – és a legtöbb ember nem igazán tudja megtartani őket. Ezért is van, hogy Echo Ridge-ben úgy járja, az a legbiztosabb, ha minden rejtegetnivalódat megtartod magadnak.
Várható megjelenés: 2019. november 15.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése