2020/08/21

,

Hamarosan itt az ősz első hónapja és vele együtt 9 ropogós könyvújdonság


Na jó, egy kicsit csaltam, mert a felsorolt könyvekből három még augusztusban fog megjelenni, de mivel már jócskán e hónap végén járunk és csak pár nap hiányzik, hogy évszakot váltsunk, így ez a kis csúsztatás talán még belefér. Persze augusztusra is volt egy jó kis ropogós könyves listám, de annyi más programom volt mostanában, hogy sehogy sem tudtam összehozni ezt a posztot, ráadásul  a fele közben már meg is jelent, de ahh... nem pánikolok ez miatt, mert mindig találok olyan újdonságot, ami felkelti az érdeklődésemet és amit szívesen látnék a polcomon, na és persze melynek hírét veletek is örömmel megosztanám.  

Ez a mostani lista - ahogy elnézem - műfajilag elég színesre sikeredett: a sci-fitől kezdve a krimik és thrillereken át a holokauszt témájú ifjúsági és romantikus regényekig minden, de tényleg minden megtalálható. Úgyhogy biztos vagyok benne, hogy mindenki talál legalább egy szimpatikusat közülük - sőt, talán még többet is.

Jason Segel · Kirsten Miller: Otherworld

Másvilág ​szinte észrevétlenül ejt csapdába. Olyan élvezetekben részesít, amelyekben nem lehet részünk a való életben, vagy mert nem megengedettek, tiltottak, vagy azért, mert nincs merszünk a kipróbálásukhoz. Aki egyszer ebbe belekóstolt, soha többé nem akar lemondani róla. Itt nincsenek korlátok, megszorítások. A játékba belépő valamennyi érzékszervét elárasztják az addig elvetendő ingerek: lát, hall, tapint, szagol és ízlel. Itt nincsenek törvények, megszegni való szabályok. Ezért ejt rabul és tesz megszállottá a Másvilág nevű virtuális valóság. És aki egyszer megízleli, nem akarja majd abbahagyni, mert ez egy tökéletes világ! A tizennyolc éves Simon azonban rájön, hogy egyeseknek valójában ez a vég. Mikor a Másvilág rabul ejti a számára kedves lányt, Katet, rögtön elhatározza, hogy megpróbálja megmenteni őt. De közben olyan titkok tárulnak fel előtte, amelyeken már az emberiség sorsa is múlhat. Vajon Simon képes lesz kiszabadítani barátnőjét? És mit tehet, hogy megállítsa a katasztrófát?
Várható megjelenés: 2020. szeptember 30.

Adeline Dieudonné: Az ​igazi élet

"Odahaza négy szobánk volt. Az enyém, a Gilles nevű öcsémé, a szüleimé és a döglött állatoké.” Ebből az életből próbál menekülni a regény elbeszélője, a természettudományok iránt rajongó, különleges tehetségű tízéves kislány. Apja szenvedélyes vadász, és maga is könyörtelen ragadozó. Anyja jelentéktelen, rettegő „amőba”, kiszolgáltatva férje rendszeres fizikai és verbális bántalmazásának.
Hatéves öccse az egyetlen, akivel megélheti a szeretet érzését, ám egy tragikus baleset megváltoztatja a kisfiút, aki egyre közelebb sodródik apja rettenetes világához. Ettől kezdve a lánynak egyetlen célja marad: életben maradni, hogy megmenthesse Gilles lelkét. Ezt pedig csak egyetlen módon teheti meg: vissza kell utaznia az időben…
Adeline Dieudonné fantáziadús, mégis végtelenül realista, brutális, mégis líraian gyöngéd története fényesen sötét és érzéki világba vezet, kompromisszumok nélkül mutatva be egy fiatal lány életének legszörnyűbb és legfelemelőbb pillanatait.
Várható megjelenés: 2020. augusztus 30.

Lucy Adlington: A ​piros szalag

Amikor a tizennégy éves Ella megkezdi élete első munkanapját Nyírligeten, a színes selymek, a csipkék és szalagok, az ollók, varrótűk és gombok csodálatos világába lép be. Ella ruhatervező, ám a Varroda nem egy átlagos divatszalon, és nem is hétköznapiak az ügyfelei. És ebben a világban minden megtervezett ruha és minden egyes öltés a túlélésről szól.
Lucy Adlington az auschwitzi varrónők valós tapasztalatain alapuló, fiatal felnőtteknek szánt regénye hihetetlenül megható és magával ragadó, ugyanakkor felkavaró és fontos könyv, amely a remény, az együttérzés és az élni akarás üzenetét hirdeti.
Várható megjelenés:2020. szeptember 10.

Koreeda Hirokazu: Bolti ​tolvajok

Sibata Oszamu és a fia, Sóta számára a munka egyet jelent a lopással. Szupermarketekbe, trafikokba járnak portyázni, hogy beszerezzék az alapvető léthez szükséges dolgokat. Egy nap hazafelé menet figyelmük megakad a kicsi Jurin, az ötéves kislányon, akit a szülei kizártak a lakásukból. Oszamu képtelen tétlenül nézni, hogy a gyermek a hideg éjszakában fagyoskodik, ezért hirtelen ötlettel úgy dönt, hazaviszi a családjához. Felesége, Nobujo kezdetben elutasítóan viselkedik az új jövevénnyel szemben, később azonban szoros kötelék alakul ki kettejük között. Az arakavai ház többi lakója, a havi nyugdíjából tengődő Hacue, valamint Nobujo 23 éves húga, Aki szintén a hányatott sorsú kislány befogadása mellett voksol, akinek egyúttal új nevet adnak: Rin. A hatfős család boldogan éli az életét, amíg egy váratlan esemény következtében titkaik napvilágra nem kerülnek.
Várható megjelenés: 2020. szeptember 14.

Josh Malerman: Malorie (Madarak a dobozban 2.)

Húsz ​évvel az után, hogy Malorie és gyermekei biztonságba jutottak a folyón át, még mindig egyedül a szemfedő védi meg őket az őrülettől. Még mindig ott ólálkodnak körülöttük a lények, amikre, ha egyetlen pillantást is vet valaki, azon visszafordíthatatlanul elhatalmasodik a téboly és az erőszak.
Továbbra sincs magyarázat, menekvés vagy megoldás. Malorie csak annyit tehet, hogy életben marad – és vasakarattal örökíti át ugyanezt az élni akarást a gyermekeire.
Ám váratlanul hihetetlennek tűnő hírek jutnak el hozzájuk, Malorie pedig hosszú idő óta először ismét reménykedni kezd. Valaki, aki fontos számára, akit már halottnak hitt, talán mégis életben lehet.
Malorie-nak végzetes döntést kell hoznia: tovább él elszigetelten a mindeddig oly hatékony túlélési szabályait betartva, vagy gyermekei és a saját életét kockára téve újra elindul a sötétségbe, ahol talán a remény várja… vagy valami egészen más. Egyesek ugyanis foglyul ejtett lényekről, szörnyűséges találmányokról suttognak, és azt beszélik, hogy maguk a lények is megváltoztak…
Josh Malerman az eredeti regény folytatásában nem csupán újabb láthatatlan borzalmakat hív életre, de azt is bemutatja, hogy gyakran maga az ember a legnagyobb szörnyeteg.
Várható megjelenés: 2020. szeptember 2. 

Camille Pagán: Jól ​vagyok, ahogy te sem

Azt mondják, az őszinteség a legjobb út… De vajon ez a párkapcsolatokra is igaz?
Camille Pagán lebilincselő regénye a tökéletesség és az őszinteség áráról mindenkinek kötelező olvasmány!
Feleség. Anya. Kenyérkereső. Penelope Ruiz-Kar szinte fuldoklik a felelősségek tengerében, miközben a legjobb barátnője, Jenny Sweet látszólag könnyedén navigál az élet gyakran viharos tengerén. Bensőséges kapcsolatuk ellenére Jenny szenvedélyes házassága, tökéletes otthona és udvarias kislánya éles ellentétben áll Penelope életével, munkanélküli férjével, rakoncátlan gyerekeivel és a mindennapos mókuskerékkel, ami a munkahelyén várja.
Aztán egy megrázó tragédia lerántja a leplet Jenny csak látszólag tökéletes életéről. Ennek hatására Penelope és a férje, Sanjay úgy döntenek, hogy a csendes megalkuvás helyett végre nyíltan szembenézzenek a kapcsolatukat terhelő problémákkal. Megállapodnak abban, hogy mindketten listát írnak arról, hogy mit változtatnának meg a másikban, és elkötelezik magukat a totális őszinteség mellett. Ám a dolgok hamar kicsúsznak az irányításuk alól, és rövidesen újabb és újabb sötét titkokkal és megpróbáltatásokkal kell szembenézniük.
Vajon a szerelemben tényleg helye van a brutális őszinteségnek?
Várható megjelenés: 2020. augusztus 31.

Dan Fesperman: A ​kód neve: Helen

Egy ​évtizedeken átívelő, kihagyhatatlan kémtörténet feminista csavarral.
Nyugat-Berlin, 1979. A 23 éves Helen Abell felügyeli a CIA biztosházait, ahol az ügynökök és informátorok félelem nélkül találkozhatnak a veszélyes városban, a hidegháború kellős közepén. Egy este azonban két rejtélyes ügynök jelenik meg az egyik ilyen házban, akik kódnyelven társalognak. Helen elhatározza, kideríti, miről is beszélhettek, a kutatás során pedig tanúja lesz egy agresszív interakciónak egy kémnő, valamint a CIA egy magas beosztású és veszélyes ügynöke között. Közbelép, hogy megmentse a nőt, azonban így épp a férfi céltáblájának kellős közepére kerül, és menekülnie kell. Évtizedeken át tartó útját csupán egy dolog tüzeli: fel kell göngyölítenie az ügyet, bármi áron. Aztán 2014-ben, Marylandben rátalálnak egy halott házaspárra. Helen és a férje az. Vajon ki volt a gyilkos? A hírek szerint nem más, mint a pár fia, azonban a fiú nővére, Anna nyomozni kezd anyjuk múltja után, és hamar rájön, hogy minden sokkal összetettebb, mint amilyennek elsőre látszik.
Várható megjelenés: 2020. szeptember 17.

John Marrs: A ​ jó szamaritánus

„Mi, a KrízisVonalnál nem ítélkezünk” – vallják a telefonos lelkisegély-szolgálatnál, ám egy munkatársuk, Laura Morris ezt némileg másképp értelmezi. A sokat szenvedett nő úgy gondolja, hogyha valaki végső elkeseredésében a halált választaná, azt bátorítani kell. Sőt, ő akár segít is megszervezni az öngyilkosságot. De mi van akkor, ha az egyik elhunyt egy hozzátartozója nem nyugszik bele a megmásíthatatlanba? Ha nyomozni kezd, és közben olyan szörnyű titkokra bukkan, melyeket jobb lett volna nem bolygatni? És vajon ki meddig hajlandó elmenni egy életveszélyes játszmában?
Mindez kiderül John Marrs sötét, súlyos kérdéseket feszegető lélektani thrilleréből.
Várható megjelenés: 2020. szeptember 17.

Rachael Anderson: Lord ​Drayson bukása (Tanglewood 1.)

Amikor Colin Cavendish, Drayson újdonsült grófja tájékoztatja Lucy Beresfordot, hogy az édesanyjával együtt el kell hagyniuk a házat, amit az elmúlt két évben az otthonuknak tekintettek, Lucy rettentően felháborodik. Nincs se pénzük, se rokonaik, nincs senki, akihez segítségért fordulhatnának, és nincs hova menniük. Hogy meri a gróf minden lelkiismeretfurdalás nélkül felrúgni az apja Beresfordéknak tett ígéretét?
A végzet Lucy kezére játszik, amikor egy lovasbaleset után eszméletlen állapotban talál a grófra az út közepén. Amikor a férfi magához tér és nem emlékszik rá, hogy ki is ő valójában, Lucy megragadja az alkalmat, hogy leckét adjon alázatosságból a grófnak: elhiteti vele, hogy ő csupán egy egyszerű szolga, méghozzá Lucy szolgálatában.
És ezzel kezdetét veszi az elbűvölő mese egy nagyképű lordról és egy lobbanékony fiatal lányról, akik úgy belekavarodnak az események hálójába, hogy az is kérdésessé válik, kikeverednek-e belőle valaha.
Várható megjelenés: 2020. augusztus 28.

3 megjegyzés: