2018/07/08

, , , , ,

Jayne Ann Krentz: Titkos nővérek

A Titkos nővérek immár a második Jayne Ann Krentz könyvem, és most már bizton állítom, hogy nem az utolsó. Az írónő eddig olvasott művei alapján (legyenek azok akármilyen álnéven írtak, én leginkább az Amanda Quick néven fémjelzett történelmi romantikusait részesítettem eddig előnyben) úgy gondolom, hogy mindig biztos kézzel nyúlhatok bármelyik könyvéhez, ha egy jól felépített és következetes történetre, illetve a romantikusok által nyújtott happy end örömteli érzésére vágyom. És bár lehet, hogy ez a kiszámíthatóság sokak számára unalmas lehet, de ha egy nyomott borús napon az ember lánya pont egy ilyen könnyen befogadható és emészthető könyvre vágyik, akkor miért is ne ragadná meg az alkalmat és kapaszkodna bele pár óra garantált kikapcsolódás erejéig.  

A Titkos nővérek két fiatal nőről, Madeline-ról és Daphne-ről szól, akik gyerekkorukban legjobb barátnők voltak, de egy éjszakán Madeline családjának szállodájában olyan szörnyűség történik velük, aminek hatására Madeline-t  az USA egyik végébe menekítik, míg Daphne az édesanyjával együtt a másikba szökik. Mindkét kislány tudja, arról, ami történt, soha nem szabad beszélniük. Tizennyolc évvel később, amikor Madeline nagymamája meghal, ő lesz az egyetlen örököse a múltban történt szörnyűség helyszínéül szolgáló szállodának. Csak öt ember ismeri az incidens szörnyű részleteit, és amikor a szálloda gondnoka - aki egy volt közülük – felhívja Madeline-t, hogy valami fontos megbeszélnivalója lenne vele, Madeline újra visszatér a szigetre. Ám mire megérkezik, a gondnokot halálos kimenetelű baleset éri és Madeline élete is veszélybe kerül.

Szerencsére vele tart Jack, a szálloda biztonsági szakértője, aki FBI-os múltjának köszönhetően figyelemre méltó szakértelemmel tudja kezelni a veszélyes helyzeteket, amire természetesen szükségük is van, ugyanis ahhoz, hogy a titkok titkok maradjanak, egyre többen próbálják eltenni őket láb alól.


Jayne Ann Krentz ismét egy olyan izgalmas romantikus krimit hozott létre, ami igazán szórakoztató volt számomra. Élveztem a könnyed romantikáját és a nyomozás is tökéletesen lekötötte a figyelmemet. A legnagyobb szívfájdalmam csupán annyi volt, hogy mintha a romantika és a rejtélyek utáni nyomozás aránya az utóbbi irányába tolódott volna el jobban. Amit olvasás közben kicsit sérelmeztem ugyan, de a könyv cselekménye annyira lendületes és fordulatos volt, hogy igazából így sincs okom panaszra, hiszen nagyon élveztem a regény olvasását, arról már nem is beszélve, hogy JAK-nak ismét olyan karaktereket sikerült alkotnia, akik problémái és jellemük, az egymással való kapcsolatuk majd későbbi románcuk totál hihető és valóságos volt számomra. Mondjuk kicsit sajnáltam, hogy hőseink szerelmi légyottjaiba nem nyerhettünk mélyebb betekintést - szívesen megismerkedtem volna Jack szenvedélyesebb oldalával is jobban - ám a mellékszereplők (Jack öccsének és Madeline barátnőjének) karakterei annyira egyedi és kedves figuráknak bizonyultak, bimbózó szerelmi kapcsolatuk pedig olyan gyakran csalt mosolyt az arcomra, hogy mindez minden apróságért kárpótolt.
A könyv hangulata egyébként nekem nagyon bejött, a környezet, a táj és az a rengeteg elem, amit az írónő használt - kis sziget egy elhagyatott szállodával, intenzív és intelligens karakterek, családi dráma, politikai és pénzügyi korrupció - pedig nagyon jól működött együtt. Tetszett, hogy JAK annyi karaktert mozgatott a színen, ami egy kis odafigyeléssel még simán követhető volt, és hogy maga a történet és a szereplők motivációi sem voltak bugyuták vagy mondvacsináltak.

Krentz szép lassan és szorgalmasan építette fel a történetet, miközben egyre több fordulatot, izgalmat és akciót vegyített bele, úgyhogy végig érdeklődve figyeltem, hogy miként derül fény a két évtizeddel ezelőtti események hátterére, amik aztán szépen összekapcsolódtak a jelenkor cselszövéseivel. Szóval egy szó, mint száz, a Titkos nővérek nem okozott csalódást. Kellemes kikapcsolódást nyújtott az első oldalaktól kezdve az utolsóig, így azoknak, akik egy kis romantikával fűszerezett izgalmas krimire vágynak nyugodt szívvel ajánlom. 

"A homályba borult konyhában állt, és azt próbálta eldönteni, melyik lányt akarja." 


Jayne Ann Krentz

Kiadó: Európa
Eredeti cím: Secret Sisters
Oldalszám: 384

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése