2018/01/03

TOP 5 Szerda


A TOP 5 Szerdára egy blogon bukkantam rá - szégyen és gyalázat, de már meg nem mondom, hogy melyiken. A lényeg, hogy elméletileg ez egy hetente jelentkező rovat lenne, meghatározott témákkal, melyeket a GoodReads–en és egy molyos csoportban is meg tudtok nézni. Mindenki csatlakozhat, akinek kedve és ideje van hozzá, szeret listákat gyártani, no meg egy kis rendszerességet szeretne vinni könyves játszótere életébe. Mivel részemről a rendszerességgel komoly problémák vannak, és igen erős időhiányban is szenvedek, így úgy gondoltam, hogy csak hébe-hóba csippentek majd ki egy-egy olyan nekem tetsző témát, melynek kapcsán gondolataimat listába szedve veletek is megosztok majd. Úgyhogy ha kedvetek van hozzá, tartsatok velem. Higgyétek el, jó móka lesz.

Az év legelső témája: 
Mi lenne az az 5 célkitűzés/törekvés, amit 2018-ban olvasás terén meg szeretnél valósítani.

1. Tudom én, illetve érzem ám, hogy egyre görcsösebben kezdek begerjedni és ráfeszülni a vcs témára, de egyszerűen nem tudok ezzel a kényszeres érzéssel mit kezdeni. A sorozatos kudarcok kissé frusztrálttá tettek ez ügyben, úgyhogy az idei évben mindenképp szeretnék várólistát csökkenteni.

2.  Aztán az is marhára idegesít, hogy egy év alatt képtelen vagyok elolvasni legalább 50 könyvet. Persze tudom-tudom, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség számít, na de akkor is.

3.  És itt vannak a klasszikusok. Sokkal több klasszikust szeretnék olvasni, mert annyira elhanyagoltam a szépirodalmat, hogy az már szégyen.

4.  A könyvvásárlás szerintetek ehhez a témához tartozik? Mert ha igen, akkor az idén sokkal kevesebb könyvet szeretnék vásárolni, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy sokkal átgondoltabban költekezni. Mert bár imádok új könyveket venni és tudni, hogy mindezzel a kiadóknak is csak jót teszek, na de azért az mégsem járja, hogy szinte a dupláját veszem annak, mint amennyit fogyasztok.

5.  Végezetül pedig szeretnék az idén minél több műfajt kipróbálni - nem mintha tavaly nem léptem volna ki jó párszor a saját megszokott kis komfortzónámból, melyet egyébként soha nem bántam meg, úgyhogy ettől a jó szokásomtól továbbra sem kívánok megválni – és a lehető legtöbbet olvasni, olvasni és olvasni. Ahol és amikor kedvem tartja, illetve kizárólag azokat, amiket épp megkívánok. ;)

A jövő heti téma: 
5 könyv, amit tavaly nem olvastál el, de az idén mindenképp szeretnéd bepótolni.

6 megjegyzés:

  1. Mosolyogva olvastalak :)) Szerintem a vcs-t ne vedd túl komolyan, figyu, már az is győzelem, ha egy könyvet elolvasol onnan, ami lehet, hogy csak a vcs miatt került a kezedbe.
    Én a mennyiséget elengedtem - régen több ment, mostanában nem megy, hát ez van :)
    De a klasszikushoz, kevesebb vásárláshoz és a több műfaj kipróbálásához csatlakozom lélekben, szóval hajrá! És tetszik ez a rovar, írj sok szerdán majd! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazság szerint azoknak a könyveknek is nagyon örültem, amiket az előző években sikerült elolvasnom a listáról, de ha egyszer... ha egyszer sikerülne végre megcsinálnom, biz'isten elengedném. :D

      Törlés
  2. Én is szeretnék több klasszikust olvasni. Néha olyan kínos, hogy ezt sem olvastam, meg ezt sem, meg ezt sem... És elméletileg én odáig vagyok a könyvekért. A vécsén ne görcsölj annyit ;), menni fog. A vásárlás... hümmm. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye, hogy a klasszikusok jók? Mostanában egyre többször jön velem szembe Brontë-től a Jane Eyre, amit szívesen újra olvasnék, vagy például én még A Manderley-ház asszonyát sem olvastam, arra is nagyon kíváncsi vagyok, vagy Az elfújta a szél c. könyvre… ó azt mindenképp olvasni szeretném. A vásárlás pedig... hát igen, én is ezt mondom. :D

      Törlés
  3. Szia!
    Örülök neki, hogy ráleltem egy újabb T5W-s bloggerre :)
    Tudok egy kihívást, amiben a klasszikus könyvek kapják a kihívást :D azért jött létre mert a barátnőmmel nagyon kevés klasszikust olvasunk, és hátha ezzel ösztönözzük magunkat és persze másokat :)
    Szívesen látunk bárkit, ha érdekel a blogomon tudsz róla bővebben is olvasni ^^

    Legyen szép napod,
    Dorka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm az infót, már körbe is néztem nálad, tök jó tippeket és ajánlókat írtatok. Ti aztán tényleg komolyan veszitek ezt a kihívást.Köszi a mankót! :)

      Törlés