2018/02/01

Januári apró örömök

Mivel decemberben - jó szokásomhoz híven - rengeteg könyvet vásároltam, így januárban már nem éreztem leküzdhetetlen vágyat ez irányú aberrációm kielégítésére. Meg aztán könyves uborkaszezon is van - a karácsonyon már régen túl vagyunk, a könyvfesztivál meg még jócskán előttünk van -, úgyhogy ez az időszak ebből a szempontból tulajdonképpen egy igazán nyugis és legfőképp pénztárcakímélő hónap.   
Ennek ellenére persze nekem mégsem sikerült nullás hónapot zárnom – ha egyszer sikerül, biz’ isten pezsgőt fogok bontani –, mert három könyvvel mégiscsak bővült a gyűjteményem. Mondjuk ebből az egyik, a Veled teljes a világ ajándék volt, a Bálterem Kávézó pedig csere. A harmadik, nos, hát őt a lányomnak vettem. Persze én is kíváncsi vagyok rá, de elsősorban miatta rendeltem meg – nem röhög.   
Szóval a januárt három könyvvel zártam. Ami szerintem – féktelen könyvvásárlós előéletemet tekintve – nem olyan rossz arány. Mondjuk, ha minden hónapom ilyen lenne, azzal baromira elégedett lennék, de ha nem, az sem zavarna annyira. (Mondom… annyira. Ez nem azt jelenti, hogy nem zavarna…)

Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy mit tartogatnak a következő hónapok, a cél, hogy minden vásárolt könyvet elolvassak és ne csak porfogónak vegyem őket magamhoz.

2 megjegyzés:

  1. A Jennifer Niven könyvet pont most olvasom, és eddig nagyon tetszik :)
    Az Esti mesék lázadó lányoknak -ot ( :D jók ezek a ragozások :D ) még decemberben olvastam, az is szuperség volt meg hiánypótló gyerekolvasmány szerintem sok szempontból - az illusztrációk viszont változó minőségűek voltak, szerintem. De nagyon kíváncsi leszek majd a véleményedre mindkét könyvről :)illetve, a Lázadó lányok esetében a lányod fogadtatására is :)
    És gratu a három beszerzéshez, az tényleg nem sok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen, a három könyv valóban nem sok, próbálom is magam visszafogni, de már most több olyan újdonságot fel tudok sorolni, amit februárban szívesen beszereznék. De erős vagyok… erőserőserős
      Egyébként az esti meséket a lányom szülinapjára vettem. Most lesz 11 éves. Őrület, hogy mindenki öregszik körülöttem. :P
      A veled teljes a világra pedig nagyon kíváncsi vagyok. Mondjuk az írónő előző könyvét nem olvastam, amit a molyon 90%-ra értékeltek, de gondolom ez is jól sikerült neki. :) Várom mit írsz majd róla :)

      Törlés