2018/02/13

,

Teaszünet-díj

Pár hete kaptam Zsófitól, az Élmények Zsófival blog írójától ezt a Teaszünet-díjat, ami igazi meglepetés volt számomra, és amit ezúton is nagyon köszönök!


Íme a játékszabályok:

  • Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.
  • Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illesz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.
  • Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.
  • Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.
  • Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.
  • +1 Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.



1. Milyen műfajú könyvben szerepelnél legszívesebben, és kit játszanál?

Ó, de szeretem ezt a kérdést!
Egyértelműen egy történelmi romantikus regény lenne az, és naná, hogy egy gazdag család egyetlen lányát testesíteném meg. Természetesen szép lennék és okos és talpraesett… na jó, lehetne némi hiányosságom, mondjuk rosszul látnék és az átlagosnál kissé teltebb lennék – jéééé, hogy ez a valóságban is így van? -, no de mindezt természetesen a kiváló humorom, modorom és stílusom megfelelőképp ellensúlyozná. És most jön a lényeg – mindezt csak egy, ismétlem, egyetlen férfi tudná csak értékelni egész Angliában – mert ugye magától értetődő, hogy ez a történet csakis ott játszódhat -, aki történetesen London legelőkelőbb és legférfiasabb – jesszusom a leggazdagabbat, majdnem kifelejtettem – embere lenne. Persze megismerkedésünk nem menne zökkenőmentesen. Az elején lenne egy kis izgalom, parázs viták és jó sok civakodás, de a végére… á, nem is folytatom tovább, hiszen úgyis mindenki tudja, hogy mi lesz a vége.

2. Mi az a hely, ahol még nem jártál, de egyszer szeretnél?

Ó, hát a legelső és legfontosabb az Sky szigete lenne. Jézusom, láttátok már, hogy az a sziget milyen festőien szép vidék? Egy igazi gyöngyszem. 

3. Mi az a film, amit bármikor meg tudsz nézni?

Vigyázat, mert most csalni fogok! Vannak kedvenc meséim, nem is egy, amit, hát nem is tudom, hogy hányszor láttam már, és még hányszor vagyok képes újra és újra megnézni. Ilyen pl. a Croodék, az Aranyhaj és a Nemo.

4. Melyik könyvet olvastad el eddig a legtöbbször?

Szégyen és gyalázat, de nem szoktam újraolvasni könyveket. Olyan sok jó könyv van a világon, és olyan kevés időm van rájuk, hogy ilyen úri huncutságokat nem szoktam csinálni. 

5. Milyen mitikus lénnyé változnál, ha tehetnéd?

Jaj, hát ez a legjobb kérdés. :D Természetesen boszorkánnyá. Abból is a jobbik, nevezetesen a déli fajtából való lennék.

6. Melyik természeti elem jellemez téged (víz, tűz, föld/fa, levegő, fém)?

Érzésem szerint a fa. 
És most a fáról eszembe jutott, hogy régen – értsd 15-18 évvel ezelőtt - nagyon szerettem horoszkópokat olvasgatni. Olyannyira, hogy képes voltam a csillagjegyemre jellemző összes fontosnak gondolt dolgot kijegyzetelni magamnak egy naplóba. Akkor került bele a könyvecskémbe a Bak jegyű emberekről az a kis esszenciális mondat is, mely szerint ők azért vannak, hogy ne nőjenek égig a fák, amit azóta sem felejtettem el, és amin azóta is sokszor elgondolkodom. Persze minden csillagjegyre volt egy ilyen kis okoska mondatom – a Szűz születésűekre emlékszem még, akik azért vannak, hogy legyen akik elkészítik a statisztikát –, de sajnos a többit már elfelejtettem, és a naplóm sincs már meg. Milyen kár.

7. Melyik évszakban érzed magad a legjobban?

Téli gyerek lévén az ősz a kedvenc évszakom.    

8. Teát vagy kávét fogyasztasz szívesebben?

A kávét jobban preferálom mint a teát, de mindkettőt nagyon szeretem.
Forrás
Végezetül pedig mit is mondhatnék más, minthogy olvassatok sokat! Akár egy meleg tea vagy kávé mellett,  vagy a nyári nagy forróságban egy hűsítő koktél vagy esténként egy pohár bor társaságában, tök mindegy. A lényeg, hogy mindig legyen a kezetek ügyében egy jó könyv! Vagy akár kettő.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése