Könyvespolcra velük!

4 megjegyzés
Mostanában nem nagyon írtam kívánós posztot. Nem mintha nem lett volna az új megjelenések között olyan, amire nagyon fájt volna a fogam. Csak mivel az utóbbi időben jobban megszűröm azokat a könyveket, amiket olvasni szeretnék, így tulajdonképpen nem gyűlt össze egyszerre annyi, amit érdemes lett volna kiposztolni. Ám az év második felére főleg a 21. Századi Kiadó előrejelzéseinek hála, már most tudható, hogy nagyjából mire lehet számítani, és mit ne mondjak; úgy érzem, hogy igen komoly pénztárcanyitogatós hónapok elél fogok nézni.
 
Rose Tremain: Gusztáv-szonáta

 „Egy ​nem mindennapi gyerekkori barátság lélegzetelállító története, amely kiállja az idő próbáját.” Úgy hiszem, sőt tudom, hogy e rövidke mondat is bőven elegendő ahhoz, hogy azok akik szeretik a hűségről és barátságról szóló ráadásul a 2. világháborúban játszódó történeteket, azok rögtön rávessék magukat erre a könyvre. Igen, én is ezt tervezem.

Gustav Perle egy svájci kisvárosban nő fel, ahol a II. világháború szörnyűségeiből csak halk visszhang jut el. Egyedüli gyerekként nevelkedik imádott édesanyjával, Emilie-vel, aki meglehetően mogorván bánik vele. Összebarátkozik egy vele egykorú tehetséges és jó eszű zsidó fiúval Anton Zweibellel, az ígéretes zongoristapalántával. A regény Gustav családjának történetét követi nyomon, feltárja az anya antiszemitizmusának gyökereit, amelynek kihatása lesz fia és legkedvesebb barátjának életére is. Visszatekintés a háborús évekre és egy lelkiismereti ügy kellemetlen következményeire és előre nézés két életútra, két karrierre, egy szállodatulajdonoséra és egy zongoraművészére. A Gustav-szonáta egy gyerekkori szenvedéllyel, érzelmekkel teli barátságról, annak elvesztéséről, átalakulásáról és visszaszerzéséről szól egy élethossz során. Egy erőteljes és mélyen megindító mű az egyik legnagyobb kortárs regényíró tollából.

Colson Whitehead: A ​Földalatti Vasútvonal

Erről a könyvről szerintem nincs olyan moly, aki ne hallott volna még. Már csak azért sem, mert a hírek szerint minisorozat fog készül belőle, amit az ide Oscar-gálán botrányos körülmények között díjat nyert Holdfény író-rendezője, Barry Jenkins fog készíteni.
Cora rabszolga egy georgiai ültetvényen. A rabszolgaság maga a pokol és talán senkinek sem annyira, mint a fiatal lánynak.
Amikor először hall a Földalatti Vasútvonalról, elhatározza, hogy megszökik. De nem tudhatja, mennyire hosszú lesz az út…
Colson Whitehead regénye az elmúlt év talán legnagyobb irodalmi szenzációja volt.
Várható megjelenés: 2017. november 11.

Sarah Perry: Az ​essexi kígyó

Azon kívül, hogy a könyv tartalma alapján egy baromi izgalmas és különleges könyvre számítok semmi mást nem tudok felhozni nyomos érvnek,  hogy miért is kell ez nekem oly nagyon.

1893, London. Amikor Cora Seaborne és Francis nevű fia megérkezik Essexbe, ott az a szóbeszéd járja, hogy az egykor a lápvidéken garázdálkodó s emberéleteket követelő mitikus szörny, az Essexi Kígyó újra feltűnt Aldwinter egyházközségének partjainál. Lelkes természetbúvárként Corát tűzbe hozza a hír, hisz talán egy eleddig ismeretlen állatfaj példányáról van szó. A lény nyomait követve ismerkedik meg Aldwinter plébánosával, William Ransome-mal, akivel ellentmondásos érzelmeket táplálnak egymás iránt, míg végül a legváratlanabb módon alakítják át a másik életét.
Az Essexi kígyó több irodalmi díjat kapott, megjelenése óta több mint egy éve az eladási listák elején szerepel a könyv az Egyesült Királyságban.
 Várható megjelenés: 2017. november 20.

M. R. Carey: A ​Fellside börtön

Az író előző regénye (a Kiéhezettek) annak ellenére, hogy nem rajongok túlzottan a zombis történetekért nekem anno nagyon bejött. Ez a regénye pedig fú... hát szintén sok borzongató és feszültségekkel teli természetfeletti izgalmakat ígér számomra.

Jess ​Moulson egy kórházi ágyon tér magához. Egy tűzesetben megégett az arca, ő azonban nem emlékszik semmire. Arra sem, hogy állítólag kábítószeres mámorban felgyújtotta a lakását, hogy bosszút álljon szeretőjén, aki azonban túlélte a katasztrófát. Nem úgy, mint a házukban lakó tízéves kisfiú, Alex, akinek a halálért Jesst vádolják, majd elítélik, és a Fellside nevű börtönbe zárják. A börtönben Jess különös társaságot kap: megjelenik a halott kisfiú szelleme, aki szintén nem emlékszik, mi történt azon az éjszakán. Egyben azonban biztos: nem Jess ölte meg, hanem valaki más, egy másik lány végzett vele. Jess a kísértet segítségével a börtön falai közt próbálja meg kinyomozni, mi történt azon az éjszakán. Nincs könnyű helyzetben, mert közben több rabbal is összetűzésbe kerül, és a helyi kiskirály(nő), Harriet Grace is be akarja vonni Jesst a Fellside titkos kábítószerügyleteibe.
M. R. Carey új könyve egyszerre természetfeletti thriller, izgalmas börtönregény és krimi, amelyben senki és semmi sem az, aminek látszik.
Várható megjelenés: 2017. szeptember 15.

Rhys Bowen: Holttest ​a fürdőkádban

Akinek pedig elege van a sok izgalomból és inkább valami könnyed kikapcsolódásra vágyik, annak íme egy humoros detektívregény sorozat első kötete, melynek nem csak ez első részére, de a folytatásaira már most látatlanban vevő vagyok. „Ha ​Agatha Christie és P. G. Wodehouse együtt írna detektívregényt, ilyen lenne.” Hát ezt nekem mindenképp olvasnom kell.

1932, London. A trónöröklési sorrendben Lady Victoria Georgiana Charlotte Eugenie az esélytelen harmincnegyedik helyen áll, és szegény, mint a templom egere. Miután lelécel a skóciai családi kastélyból, és ezzel megússza, hogy férjhez kelljen mennie Halpofához (Siegfried herceghez), Londonba költözik. A fővárosban meglepő kalandok várnak rá: életében először saját magának kell begyújtania egy kandallóba, belezúg egy házasságra alkalmatlan, nagyon szexi ír nemesbe, inkognitóban házvezetőnői szolgálatot alapít, hogy ne kopjon fel az álla, a Királynő felkéri, hogy kémkedjen a szoknyapecér trónörökös után. De élete akkor vesz igazán új fordulatot, amikor holtan talál a fürdőszobájában egy férfit. Lady Georgiana pontosan tudja, ki az illető: ez a francia idegen nemrégiben megzsarolta a családját, és azzal fenyegetőzött, hogy megszerzi a skóciai kastélyt. Lady Georgiana egyetlen módon tisztázhatja a helyzetet – ha mielőbb kideríti, ki volt a gyilkos.
Várható megjelenés: 2017. augusztus 11. 

Jane Fallon: SZABADULJ MEG A PASITÓL!

Az ajánlóm legvégére pedig egy chick lit-et hagytam, melynek a tartalma alapján egy könnyed humoros kis agyzsibbasztó történetre számítok.
   
Szakítani mindig nehéz.
Főleg, ha miattad hagyta el a feleségét.
Mit tennél, ha Matthew, aki négy éve a titkos szeretőd, váratlanul úgy dönt, elhagyja a feleségét, és hozzád költözik? Éppen akkor, amikor végre elhatároztad, hogy szakítasz vele.
A-TERV: Sminkeletlenül járkálsz otthon a legócskább tréningruhádban. Nem gyantáztatsz többé. Megjegyzéseket teszel az unalomig ismert poénjaira és néha esetleg a testszagára is. Nem vagy hajlandó összebújni vele.

B-TERV: Megismerkedsz a feleségével. Természetesen álnéven, és kitalálsz magadnak hozzá egy új személyiséget. Miután összebarátkoztatok, mindent elkövetsz, hogy kibéküljön a férjével, és visszaengedje.
Várható megjelenés: 2018. január

4 megjegyzés :

 1. Az essexi kígyónak gyönyörű a borítója, A holttest a fürdőkádban-ról már beszéltünk. :) Ez a Szabadulj meg a pasitól! meg vicces lehet, ha jól van megírva.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A kígyós tényleg gyönyörű, jó lenne, ha átvenné a kiadó! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen borítóval dobja majd piacra. :)
   A Lettero kiadónak meg több újdonsága is jön majd, ami érdekel. Egyébként én nagyon szeretem a kiadó könyveit. Ez A holttest a fürdőkádban szerintem nagyon jónak tűnik, meg most láttam, hogy a Mrs. Jeffries sorozat második része is hamarosan jön.
   Ezt a Szabadulj meg a pasitól meg majd jól letesztelem neked. :D

   Törlés
 2. Nézd meg a magyar borítóját!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az ajánlómból három könyvnek nincs még magyar borítója, köztük a kígyósnak sem. Amit gondolom a molyon, meg a kiadó honlapján láttál hozzájuk rendelve csak ideiglenes.
   De épp most olvasom a kiadó honlapján, hogy a kígyósnál átveszik az eredetit. :))) A Gusztáv-szonátánál pedig az eredeti két angol borító közül az egyiket. Szuper!

   Törlés