2013/11/17

, , , , , , ,

Blogturné ~ Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya - Love By Numbers #1

Ó, a történelmi romantikusok... hogy én mennyire imádom őket. Ezek a románcok annyira el tudnak varázsolni és annyira romantikusak tudnak lenni, hogy minden kétséget kizárólag ez az én igazi és legkedvesebb műfajom. Teljesen ki tudok kapcsolni az olvasásuk közben és annyira bele tudok merülni ebbe a szigorú illemszabályokkal és társadalmi elvárásokkal korlátozott világba, hogy gyakran az sem tudom, hogy hol vagyok. Illetve pontosan ez a baj, hogy nagyon is jól tudom; az 1800-as évek Angliájában egy bálteremben, vagy egy operában vagy épp egy sétakocsikázáson vagy egy párbajon…. a lehetőségek tárháza végtelen. Egy biztos, hogy mindig van mellettem egy rendkívül bosszantó, de mégis szívdöglesztő úriember, akit a könyv végére nagy valószínűséggel imádni fogok.

Lady Calpurnia Hartwell egy feddhetetlen becsületű, köztiszteletben álló, illemtudó és jól nevelt vénkisasszony. Ezeket a jelzőket mind, az izgalmasnak épp nem mondható 27 éve során vívta ki magának, de most úgy érzi, hogy eljött az ideje, hogy kitörjön ebből a rettentő unalmas és bebetonozott vénkisasszonyi szerepből. Gyűlölte, hogy mindenki csak egy szürke kisegérnek tartotta, és hogy mások szórakozásának és boldogságának mindig csak külső megfigyelője lehetett. És bár el sem tudta képzelni, hogy milyen is lehet a figyelem középpontjában lenni, titkon azért mégis nagyon vágyott rá.

Callie-nek kalandokra volt szüksége, ez teljesen egyértelmű volt, és amikor egy este, véletlenül fültanúja lett annak, ahogyan a húga tétlennek nevezte őt, végleg döntésre jutott. Már csak az volt a kérés, hogy van-e elég bátorsága ahhoz, hogy azokat a dolgokat, amikre a leginkább vágyott véghez is vigye.
"Szenvedélyesen megcsókolni valakit."

Ez volt Callie első pontocskája abból a kilences listából, amit feltétlen ki akart próbálni. És mivel minden nő életében eljön az a pillanat, amikor mindenre képes lenne egy csókért, így Callie sem tétlenkedett, és ez ügyben, egy olyan férfihoz fordult segítségért, aki a szabálysértések nagy mestere volt, az elbűvölően vonzó Gabriel St. Johnhoz, Ralston márkijához. Persze a márki nagyon készséges volt, egyetlen feltételt szabott csak a csókjának, hogy az Olaszországból érkezett húgát segítse Callie bevezetni a társasági életbe. Callie elfogadja az ajánlatot és maximálisan ki is élvezi a márki szenvedélyes csókját, de ugye hátra van még nyolc megbotránkoztató kívánság, melyek megvalósításánál - mit ad Isten -, Gabriel mindig jelen van.
A történet szereplői mondhatni klasszikusak; jelentéktelen, már-már csúnyácska hősnő, vele szemben egy jóképű, igazi szoknyapecér, ám fájdalmas múltat bíró, összetört szívű főhős. Aztán ugye jön egy szenvedélyes csók, ami mindent megváltoztat és egy kis bonyodalom, aminek a végkifejlete már előre botítékolható, de valahogy az olvasót mégsem viszi rá a lélek, hogy mindezt tudomásul is vegye, egészen addig, amíg leírva nem látja.… szóval nincs semmi új a nap alatt, ettől függetlenül mégis tökéletesen működött minden. A karakterek nagyon szerethetőek és jól összerakottak voltak, melynek köszönhetően regény lapjain is életre tudtak kelni. Callie jellemfejlődése, ahogy erőre kapott, és ahogy egyre elszántabban küzdött, hogy kitörjön a szürke kisegér szerepéből nagyon tetszett a romantikus lelkemnek, csakúgy, mint Gabriel és az ő ikertestvére, Nick közötti kapcsolat. Élvezet volt olvasni, ahogy Gabriel fokozatosan Callie-ra hangolódott és ahogy lassan, de biztosan felismerte érzéseit a lány iránt. És az its imádtam, hogy a két fivér, minden családi sérelmük ellenére erősen ragaszkodtak a kishúgukhoz és mindig védelmezték őt. Az egyetlen problémám az erotikus jelenetekkel volt, amikből kevesebbet - sokkal kevesebbet - is el tudtam volna viselni, ám ettől függetlenül persze kíváncsian várom a sorozat következő részét, hogy vajon, milyen meglepetések érhetnek Nickkel kapcsolatban, és hogy vajon ott is túlzásokba esik-e az írónő az erotikát illetően.  

Akaratlanul is minden történelmi románcot Julia Quinn regényeihez hasonlítok, és ez most sem volt másképp. Nem tagadom, Sarah MacLean is levett a lábamról, stílusa hasonló Quinnéhez, igaz nem annyira humoros és a szereplők közti játékos szócsaták és évődések sem oly mértékűek, mint ahogyan azt reméltem, de mégis nagyon játékos és szórakoztató volt, úgyhogy azt hiszem, hogy Julia Quinn után Sarah MacLean is beállt a kedvencek sorába.

Sarah MacLean

Egyébként nagy meglepetés volt számomra, hogy a Könyvmolyképző kiadó egy ilyen műfajú regénnyel rukkolt elő. Persze mindezt csakis a szó jó értelmében mondom, tőlem aztán, ha ezután csak ilyen könyvekkel kényeztetnék az olvasóikat azt sem bánnám, egy rossz szavam nem lenne rájuk, sőt!

Kiadó: Könyvmolyképző
Eredeti cím: Nine Rules to Break When Romancing a Rake
Fordította: Hetesy Szilvia
Oldalszám: 494
Megjelenés: 2013.12.15.

A trilógia részei:

1. Nine Rules to Break When Romancing a Rake - A csábítás kilenc szabálya
           Calpurnia Hartwell & Gabriel St. John, Ralston 

2. Ten Ways to be Adored When Landing a Lord
           Isabel Townsend & Nicholas St. John 

3. Eleven Scandals to Start to Win a Duke's Heart
           Juliana Fiori & Simon Pearson, Leighton hercege

Borítómustra


Sarah MacLean könyveit, azon kívül, hogy sorra kerülnek a New York Times és USA Today bestseller listáira, már több mint egy tucat nyelvre fordították le. Íme néhány borító, melyek közül szerény véleményem szerint a legelső a leggyönyörűbb. Persze a magyar borító is megállja a helyét a kiadóra oly jellemző fekete beütése ellenére is, de nem nyavalygok, inkább örülök, hogy egy újabb írónőt köszönthetnek a hazai olvasók ebben a páratlan műfajban. 


Nyereményjáték


A blogbejegyzések kiemelt betűi minden esetben egy-egy történelmi románc főhős nevét adják ki. Nincs más dolgotok, mint azt kitalálni, mi a regény címe, amelyben azé az úriemberé volt a főszerep.
a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai


A Blogturné Klub november 15-vel kezdődően egy hétre a múltba invitál titeket. Hét különböző állomáson ismerhetitek meg a Könyvmolyképző Kiadó legújabb arany pöttyös kötetét, Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya című regényét, ráadásképp pedig minden nap olvashattok valami érdekességet a szerzőről, valamint a regency korról.


11/15. Angelika - Az írónőről pár szó
11/16. Kristina blogja - Mi is az a Regency
11/17. Szilvamag olvas - Borítómustra
11/18. Deszy könyvajánlója - A divatról
11/19. Nem harap a... - Kis regency illemtan
11/20. Insane Life - Interjú az írónővel
11/21. Dreamworld - Kedvcsináló idézetek

9 megjegyzés:

  1. Nem olvasom el, most épp be van csukva a szemem. :D :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig szerintem neked tetszene :D Úgyhogy tessék szépen elolvasni:)

      Törlés
  2. nahát. én ezt el fogom olvasni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A férjem szavajárása ez a nahát, és amikor mondja, akkor mindig olyan jót nevetek ezen... :D Remélem Nima, hogy tetszeni fog, de ha esetleg nem, akkor is próbáld meg nem szétcincálni :D

      Törlés
  3. Ha Julia Quinn könyveit emlegeted az írónő kapcsán, akkor már csakis jó lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj Niki, a fejemet rá, hogy ez a könyv meked is nagyon tetszeni fog : D : P

      Törlés
  4. Mindenképpen elolvasom, csak a bejegyzést nem fogom, majd utána ha már túl vagyok rajta. ;)

    VálaszTörlés
  5. Ümmfff, szóval ennek a csodálatos könyvnek van esetleg folytatása? :))) :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, és már meg is jelent.
      Olvastad és nem tetszett?

      Törlés