2018/05/04

Áprilisi könyveső

Tudtam, hogy ez a hónap elég húzós lesz majd beszerzések terén, hiszen a Könyvfesztiválra rengeteg olyan újdonság érkezett, amit mindenképp a magaménak szerettem volna tudni. Ráadásul idén sem tudtam elmenni e szuper jó és kimondottan könyvmolyoknak szóló eseményre, ami miatt nagyon- nagyon - és újra csak - nagyon-nagyon rosszul éreztem magam. Úgyhogy várható volt, hogy az előrendelések mellé kárpótlásul néhány plusz könyv is becsúszik majd. Ám hogy 11 kötettel zárjam a hónapot? Azt azért még én sem gondoltam volna.

Persze, ahogy az lenni szokott, éreztem némi lelkiismeret-furdalást e jóleső ámokfutás miatt, de igazából mégis azt kell mondanom, hogy szívből örültem mindegyik darabnak, és egyiket sem bántam meg – na jó, mondjuk A negyedik majom, ami ráadásul még a képről is lemaradt, nagyon úgy tűnik, hogy nem az én lelkemnek és gyomromnak való. Lehet, hogy kihagyható lett volna… na de ki tudta ezt akkor? Mindenesetre imádom a könyveket, és a vásárlásuk is mindig nagy örömmel tölt el, és bár lehet, most úgy érzem, hogy én biza addig nem veszek semmit, amíg ezeket ki nem olvasom, de ismerve magamat erre azért inkább mégsem vennék mérget.

És íme a nagy ereszd el a hajam végeredménye.

Névsorolvasás

1.  Beate Maxian: A ​Práter-gyilkosságok
2.  Charlie N. Holmberg: A ​mestermágus
3.  Jane Corry: Vértestvérek
4.  Julie Buxbaum: Hogy ​folytassam?
5.  Kij Johnson: Vellitt ​Boe álom-utazása
6.  V. E. Schwab: Viszály
7.  Antoine Laurain: A ​piros notesz
8.  Katherine Arden: A ​medve és a csalogány
9.  Réti László: Panda
10. Jasper Fforde: Monokróm

8 megjegyzés:

  1. Én öt könyvet vettem, és még ettől is van némi lelkiismeret-furdalásom. Végül meggyőztem magam, hogy ennyit megérdemlek. :)

    A Monokróm, A medve és csalogány és A mestermágus egyezik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is ezzel győzködöm magam, hogy ennyit megérdemlek :D
      De sajnos annyira nincs időm mostanában olvasni, hogy az szinte már fáj. :(
      Most melyiket olvasod épp? És mi a másik két könyv, amit még vettél magadnak?

      Törlés
    2. Egyiket se ezek közül... :( De majd egyszer sorra kerülnek. :)
      Két Rejtő hangoskönyv.

      Azt megértem, ha nem olvashatok, az nekem is szinte fáj, rosszabbul alszom, stb.

      Törlés
    3. Szégyen van sem, de én még hangoskönyvet soha nem vettem, sőt nem is hallgatok. Lehet kipróbálom majd, mert miközben a számítógép előtt dolgozom simán hallgathatnám. :)

      Törlés
    4. Annyira olcsó, egyszerűen muszáj! :D Rejtő nekem amúgy is kötelező. ;)
      Én is erre használom, ill. vezetés közben szerettem egy darabig, de néha hibát jelez ki a kocsi CD lejátszója, és elölről kezdi az egész hangoskönyvet. :( Emiatt már nem tudom vezetés közben hallgatni, amit nagyon sajnálok. De nemcsak munka, hanem főzés, stb. közben is szeretek ilyesmit hallgatni. :)

      Törlés
    5. Köszi a tippet, ki fogom próbálni. :)

      Törlés
  2. Ami kell a könyvmoly lelkének, az kell és meg kell adni neki :D Szóval ne izgasd magad a dbszámon, az csak egy szám, semmi több! :)
    A Medve és a csalogány nagyon-nagyon izgat, úgy bízom benne, hogy neked is tetszeni fog és akkor majd nyugodt szívvel szerezhetem be.
    A Hogyan folytassam? szuper könyv, bírtam nagyon, jól esett a lelkemnek, szerintem okos, értelmes, és jól ír a nő :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem jobban teszed, ha inkább beszerzed, minthogy megvárd, hogy én kiolvassam. :) A Hogyan folytassam-ot is mint láttad, már jó korán betáraztam, de még mindig rajta csücsülök, te meg már rég el is olvastad. :D Szóval rám várni életveszély :D

      Törlés