2019/04/05

,

Mutatok 8 könyvet, amit úgy gondolom, érdemes lesz elolvasni

Tény és való, idén is hatalmas a választék könyvújdonságokból, nem is könnyű jól választani, de azért én mégis megpróbálom a lehetetlent.   

Janette Oke: Ha ​eljő a tavasz
Ha szólít a szív 2.

Mire elég az összetartozás?
Elizabeth egy évig tanított egy egytermes kis iskolában Kanada nyugati felén – most pedig az esküvőjére készül a jó kiállású Wynn Delaney-vel, a Királyi Kanadai Lovasrendőrség tagjával.
Amikor elkezdik új, közös életüket Wynn elszigetelt állomáshelyén, a messzi északon, Elizabeth még nincs felkészülve a magányra és a nehézségekre, amiket az eddig megszokott kényelmi berendezések hiánya okoz.
Úgy tűnik, csupán a Wynn iránti szerelme és Istenbe vetett hite maradt meg.
De ez vajon elegendőnek bizonyul?
Megjelenés: 2019.április 12.

L. J. Ross: A ​Szent sziget 
Ryan főfelügyelő 1.

Ryan ​főfelügyelő rendőrségi nyomozó kényszerszabadsága idejére a Szent szigeten keres menedéket. Ám karácsony előtt néhány nappal a béke illúziója szertefoszlik, és Ryan visszazuhan a bűnügyek sötét világába, miután egy meggyilkolt lány holttestére bukkannak a sziget középkori kolostorának romjai között.
Amikor a szülőhelyétől szabadulni akaró dr. Anna Taylor a nyomozás polgári szaktanácsadójaként mégis kénytelen visszatérni a szigetre, a feltámadó emlékek arra kényszerítik, hogy nézzen szembe nehéz gyermekkorával. Anna és Ryan közösen próbálják utolérni az orruk előtt rejtőző gyilkost, miközben újpogány szektások és kisvárosi politikusok ügyködnek a háttérben.
Gyilkosságokat és titkokat fűszerez humorral és romantikával az izgalmas krimi, amelynek helyszínét, a northumberlandi Lindisfarne festői szigetét egy csak apályban járható töltésút köti össze az angol partokkal.
Megjelenés: 2019. április 10.

Kate Quinn: A ​vadász

A ​bátor és vakmerő Nina Markova mindig is a repülésről álmodozott. Amikor a nácik megtámadják a Szovjeuniót, mindent kockára téve csatlakozik a legendás Éjszakai Boszorkákhoz, a csak nőkből álló éjszakai bombázóalakulathoz, akik pusztító csapást terveznek a megszálló német csapatok ellen.
Miután kényszerleszállást hajt végre az ellenség vonalai mögött, Nyina a Vadásznő néven ismert náci gyilkos célpontjává válik, és csakis a saját bátorságának és eszének köszönheti, hogy életben marad.
Ian Graham brit haditudósító azután lett nácivadász, hogy személyesen megtapasztalta a háború borzalmait. De egyvalakit nem sikerült kézre kerítenie: a Vadásznő néven ismert gonosz ragadozót. A siker érdekében az ádáz és fegyelmezett nyomozó szövetségre lép az egyetlen emberrel, aki élve megúszta a Vadásznővel való találkozást: a vakmerőségig magabiztos Nyinával. Egy közös titok azonban meghiúsíthatja a céljuk elérését, hacsak Ian és Nyina nem kényszerítik magukat, hogy szembenézzenek vele.
A tizenhét éves Jordan McBride-nak, aki a háború utáni Bostonban ér a felnőttkor küszöbére, feltett szándéka, hogy fotós legyen. Nagyon fellelkesül, amikor a régen megözvegyült apja váratlanul egy új menyasszonyt hoz a házhoz. Van azonban a halkszavú német özvegyben valami nyugtalanító. Jordan kutatni kezd az új mostohaanyja múltjában és ráébred, hogy mélyen eltemetett rejtélyek lappanganak a családjában… titkok, amelyek veszélyeztetnek mindent, ami Jordannek drága.
Megjelenés: 2019. április 25.

C. L. Stone: Találkozások 
Az Akadémia 1.

A ​tizenöt éves Sang és családja másik városba költöznek, így a fiatal lány új iskolában kezdi majd a tanévet. Nem szomorkodik amiatt, hogy ott kellett hagynia a barátait, hiszen soha nem is voltak neki. Erőszakos, mindenütt rémeket látó anyja nem engedi, hogy nővérével bárkihez is közel kerüljenek, legszívesebben iskolába sem engedné őket; folyton dolgozó apjuk pedig alig vesz részt az életükben.
Sang egyik éjjel vakmerő tettre szánja el magát: kioson a házból, hogy bebizonyítsa magának, nem olyan veszélyes a világ, és nem minden ember brutális gyilkos, ahogy az anyja képzeletében él. Ám kis kalandja, úgy tűnik, már az elején kudarcba fullad. Vagy mégsem? Még a szomszéd házig sem jut, amikor belebotlik egy fiatal srácba, Kotába és a kutyájába, és ezzel szert tesz élete első igaz barátjára. Szép lassan megismeri a többieket is: Victort, Garbielt, Silast, Nathant, Luke-ot és Northt, akik egy percig sem haboznak maguk közé fogadni őt, hiába nem teljesen őszinte velük. Csakhogy a fiúknak is van egy titkuk, és mindent megtesznek, hogy a lány ne szerezzen tudomást a rejtélyes Akadémiáról, amire felesküdtek. Vajon elbírja mindezt a barátságuk? A Találkozások egy többkötetes sorozat első része, melyből megismerhetjük a történet kulcsszereplőit, és együtt izgulhatunk Sanggel, sikerül-e megtartania újdonsült barátait.

Melinda Taub: Still ​Star-Crossed – Veronai szerelmesek

Bár ​Rómeó és Júlia halálával „borús béke” köszönt Veronára, a Montague-k és Capuletek közötti ősi viszály ismét kiújul – alig telik el két hét, és a két ház tagjai ismét a nyílt utcán csapnak össze.
Escalus herceg az újabb „patvarkodó viszály” láttán úgy dönt, hogy a két tehetős család kibékítése csakis egy Capulet és egy Montague házassága révén lehetséges. A Montague-házból az elhunyt barátját gyászoló agglegényre, Benvolióra esik a választása, a kiszemelt ara pedig a Capulet-ház Rozalinja, Rómeó egykori szerelme. A fiatalok megboldogult unokatestvéreikkel ellentétben nem táplálnak gyengéd érzelmeket egymás iránt, ám a közös cél – hogy oltár elé járulás nélkül véget vessenek a városban dúló viszálynak – egyesíti őket. Csakhogy Rómeóhoz és Júliához hasonlóan Rozalin, Benvolio és a herceg számára is hamar világossá válik, hogy a békéhez vezető út nehézségekkel van kikövezve, és hogy Veronában a legváratlanabb helyeken sarjadhat szerelem.
Titkos találkák, romantika, a család becsületéért vívott párbajok – e sodró lendületű történet méltó tisztelgés Shakespeare előtt.
Megjelenés: 2019. április 25.

María Dueñas: A ​Kapitány lányai

New ​York, 1936. Megnyit Emilio Arenas kis étkezdéje, A Kapitány, a spanyol kolónia egyik központjában, a Tizennegyedik utcában. A világcsavargó Emilio hirtelen halála miatt féktelen lányai nyakába szakad az üzlet minden gondja, miközben elhúzódik a bírósági per az édesapjuk elhalálozása miatt járó kártérítés ügyében. Túl kell élniük egy idegen városban, ezernyi bajtól sújtva. A heves Victoria, Mona és Luz pedig utat tör magának a felhőkarcolók, honfitársaik, sorscsapások és szerelmek között, készen rá, hogy valóra váltsák az álmukat.
A Kapitány lányai sodró, magával ragadó és megindító történet három fiatal spanyol lányról, akiknek át kellett kelniük az óceánon, hogy egy káprázatos nagyvárosban telepedjenek le, ahol vakmerően harcolnak, hogy ráleljenek saját útjukra.
A regény tiszteletadás a nők előtt, akik az árral szemben is kitartanak, és azon bátrak előtt, akik megélték – és élik ma is – a kivándorlás gyakran hősies, és szinte mindig bizonytalan kalandját.
Megjelenés: 2019. április 10.

Elizabeth Macneal: Babák ​városa

London, 1850. Két testvér, Iris és Rose babákat készít. Iris porcelánarcokat fest, nővére apró szoknyákat, ingvállakat hímez. A szerény, de biztos fizetséggel szűkösen ugyan, mégis fedezni tudják megélhetésüket. Iris azonban többre vágyik, mert tehetséget érez a kezében. Hosszú vívódás után a fiatal lány gondol egy nagyot a viktoriánus Angliában, és elindul azon az úton, amelyre a művészet, a tehetség és a tiszta érzelmek vezérlik. Még nem tudja, hogy egy másik életút keresztezi az övét, azon egy megszállott férfi jár, aki rögeszmés szenvedélyt táplál iránta, és mindent tönkretehet, amit Iris kivívott magának. Akár az életét sem kíméli…
Megjelenés: 2019. május 14.  

Marybeth Mayhew Whalen: Bár ​igaz lenne!

Idilli amerikai kisváros – egy csaknem tragikus baleset sötét felfedezések egész sorát indítja el.
Az észak-karolinai Sycamore Glen kívülről a békés, átlagos amerikai kisváros képét mutatja, de a fehér deszkakerítések mögött egyik háztól a másikig húzódó titkok hálója feszül.
Mindannyian csöndben viselik saját múltjuk súlyát, míg a környék kedvenc strandján történt baleset meg nem bolygatja a kényes egyensúlyt. És amikor a körülmények úgy hozzák, hogy egy régi lakos visszatér,önkéntes száműzetéséből Sycamore Glenbe, az összefonódó élettörténetek szövete bomlani kezd..
Egy tikkasztó nyár során rég eltemetett titkok kerülnek felszínre, és a szomszédok rádöbbennek, hogy lehetetlen igazán megismernünk a hozzánk legközelebb állókat is.
De vajon szeretni is lehetetlen őket? És megbocsátani nekik?
Pillants be a szomszéd ajtók mögé!
Megjelent

2 megjegyzés:

  1. A veronai szerelmesek és A vadász érdekel ezek közül. Remélem, hamarosan olvashatom őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én A vadásztól kicsit félek, mert az írónő előző könyve annyira nem jött be, de ennek a fülszövege annyira csábító, hogy úgy gondoltam, csak megpróbálkozom vele.

      Törlés